Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-جستجو در میان نام‌های زنان قاجاری، اسم‌هایی را به چشم می‌آورد که امروز استفاده نمی‌شوند، برخی از این اسم‌ها شاعرانه و زیباست و برخی هم عجیب به نظر می‌رسد. در این گزارش به برخی نام‌های کمتر شنیده شده زنان در این دوره می‌پردازیم

شاید با شنیدن عنوان «نام‌های زنان قاجاری» به ویژه زنانی که از خانواده‌های برجسته و شاهزاده‌ها هستند ذهن همه به سمت اسم‌های پر طمطراق برود که البته درست است، بسیاری از اسامی که از زنان آن دوره به چشم می‌خورد همینگونه است که برخی از آنها در سال‌های اخیر دیگر شنیده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسم‌های پر طمطراق دوره قاجار

از جمله این اسامی می‌توان به «ابتهاج ملک»، «بدیع الجمال»،«سرو جهان»،« شاه زنان»، «نور جهان»، «شرف جهان»، «شمس ایران» و «ناهید ایران» اشاره کرد. نام‌های دختر علینقی وزیری «بدرآفاق» و یکی از نوه‌های فتحعلی شاه به نام «جهان آرا» هم در این گروه جای می‌گیرند.
 

اسم‌های زنانه ایی که شباهت با نام مردان دارد

گروه دیگری که در این میان توجه را به خود جلب می‌کند اسم‌هایی است که شباهت با نام مردان دارد یا نامی مردانه را در خود جای داده‌ است، برای مثال یکی از شاهزادگان قاجار «عباسه خانم» نام دارد که او را با لقب والیه می‌خواندند، اگر چه بسیاری از اسامی با اضافه شدن «ه» زنانه می‌شوند اما نام عباسه در زمان ما رواج ندارد. برخی دیگر از این اسم‌ها با اضافه شدن پسوند «دخت» به نام پدر ساخته می‌شده‌اند، مانند «تیموردخت» دختر امیرتیمور و «فیروزدخت» دختر فیروز میرزا نصرت الدوله فرمانفرما. «امیربانو» را هم می‌توان در این گروه جای داد.
 

نام های شاعرانه و زیبا

گروهی دیگر از اسامی، نام‌هایی هستند شاعرانه و زیبا و گاهی الهام گرفته از طبیعت؛ اما در دوره ما حداقل در شهرهای بزرگ چندان رواجی ندارد، مانند «فصل بهار»، «صاحب جان»، «گلبدن»، «ماه تابان»، «ماه پاره»،«نازتاب»، «تابنده» و«دلدار».
 

اسامی عجیب

بخش آخر اسامی نام‌هایی هستند که در دوره ما عجیب به نظر می‌رسند یا حداقل در زمان ما به ندرت شنیده شده‌اند، از جمله این اسم‌ها می‌توان به «خورده خانم»، «نازک بدن»، «بالا»، «بالاچه»، «کسرائیل خانم»، «امجد خانم»،«آقازاده خانم»، «آتشه»، «بکتور»،«نیم‌تاج»،«مچول» و«زعفران» اشاره کرد.

منبع استخراج این اسامی، سایت دنیای زنان در عصر قاجار است. در این گزارش به میزان رواج و مورد اقبال بودن این اسامی پرداخت نشده و همچنین ممکن است این اسامی در طبقات خاصی از جامعه فراوانی داشته باشد.

سیمرغ

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۲۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال

مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به مصرف برق ٣٢ هزار مگاواتی سامانه های‌سرمایشی در دوره گرم سال، آن را معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیونی عنوان کرد و گفت: ممنوعیت تبلیغ کولر‌های گازی در مناطق عادی و معتدل طی مذاکره با صداوسیما حاصل شده و ٨٠ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود.

به گزارش وزارت نیرو، وی در گردهمایی مدیران دفاتر حقوقی شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیرو به ناترازی صنعت برق در ٣ بخش مالی، سوخت و تولید و مصرف برق اشاره کرد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم عملکرد بخش‌های تولید، انتقال و توزیع برق را تحت تاثیر قرار داده است.

وی رشد شتابان مصرف (٥.٧ درصد در سال گذشته) را از دیگر چالش‌های صنعت برق عنوان کرد که با توجه به رشد یک تا ٢ درصدی مصرف در کشور‌های توسعه یافته، نیازمند تدبیر است.

 

به گفته وی، بخشی از رشد مصرف برق نامتعارف است که به پدیده‌های نوظهوری مانند ماینر‌های غیرمجاز یا استفاده از کولر‌های گازی در مناطق عادی اختصاص دارد.

مدیرعامل توانیر در ادامه از کاهش فعالیت تولیدکنندگان مجاز رمز ارز از حدود ٣٥٠ مگاوات به کمتر از ٥٠ مگاوات خبر داد که به دلیل عدم بازدارندگی، راهکار‌های قبلی مربوط به استخراج غیرمجاز است.

وی در همین زمینه گفت: تاکنون ٨٠٠ مگاوات ماینر غیرمجاز کشف شده است.

رجبی مشهدی ٣٢ هزار مگاوات مصرف برق سامانه های‌سرمایشی در کشور را معادل کل مصرف برق کشور مصر با ١٢٠ میلیون نفر جمعیت ذکر کرد که نشان می‌دهد در کشور ما مقررات و مناسبات خوبی برای بهره‌وری انرژی و مهار هدر رفت برق در این حوزه حاکم نیست.

وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولر‌های گازی در مناطق عادی و معتدل که طی مذاکره با صداوسیما حاصل شده و٨٠ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، تاکید کرد: توان صنعت برق در این عرصه به ابزار‌های فنی و اجرایی محدود می‌شود و بدون بهره‌گیری از ظرفیت حوزه حقوقی، امکان جلوگیری از مصارف بی‌رویه یا اجرای طرح‌هایی مانند توسعه خطوط برق وجود ندارد، بنابراین درخواست دارم واحد‌های حقوقی صنعت برق وارد میدان شوند و کارشناسان این حوزه در تمامی موضوعات مبتلا به صنعت برق ورود کنند.

دیگر خبرها

  • یادداشت مهرداد خدیر / این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت‌هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • قصه زهره و نوش‌آفرین خانم و نخستین مدرسه دخترانه طرشت | مکتب‌خانه‌های طرشت را زنان مدیریت می‌کردند
  • «بی‌حجاب، مزاحم ماست، نباید تحمل شود»- طراح لایحۀ حجاب و عفاف/ ابوالفضل اقبالی کیست؟
  • واکنش دانشگاه تهران به حاشیه‌ سازی‌های اخیر درباره همکاری با جمیله علم الهدی
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده